Stem op jouw favoriete project


De deelnemers van Kruisbestuiving pitchen hieronder de projecten waarmee zij Nederlanders willen informeren over de oorzaken van conflicten en de mogelijkheden om zelf bij te dragen aan duurzame vrede. Jouw publieksstem telt voor 50% mee in de beslissing welke groep 1000 euro ontvangt om hun project ook daadwerkelijk uit te gaan voeren!

Helemaal onderaan de pagina kan je stemmen op jouw favoriete project. Stemmen kan tussen 20 en 30 mei en je kan op maximaal 3 projecten stemmen!

Kom op 3 juni tussen 13.00 en 16.00 uur naar het ARK PARK in Kanaleneiland om de expositie in het tentenkamp te bekijken en te zien wie de winnaar van Kruisbestuiving 2012 wordt! Check www.kruisbestuiving.org voor meer info.

Ik ben genaaid!

Overal ter wereld worden nog steeds vrouwen genaaid. Nadat ze zijn besneden met een scherp voorwerp, bijvoorbeeld een scheermes, worden zij soms onverdoofd gehecht. Om dit taboe onder de aandacht te brengen, laten wij vrouwen een confronterend boeket maken. Een bijzondere naaiworkshop om te beseffen wanneer je écht genaaid bent…

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Kookboek van een vluchteling! (Soedan)

Een kookboek met als doel om grootouders en hun kleinkinderen in Nederland op een luchtige manier bewust te maken van het leven van een vluchteling in Soedan. Het boek is gevuld met recepten, weetjes, spelletjes, doe-tips en activiteiten die allemaal te maken hebben met het verhaal van een vluchteling. De ingredienten van de recepten zijn bijvoorbeeld gebaseerd op ingredienten die toegankelijk zijn in vluchtelingen kampen en de weetjes gaan over het conflict in hun thuisland. De vormgevening en het taalgebruik in het kookboek is voornamelijk gericht op kinderen tussen de 6 tot 9 jaar oud. Ook is er naast het kookboek een website met aanvullende informatie, filmpjes en spelletjes die de kinderen samen met hun grootouders kunnen doen.

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Kookboek van een vluchteling! (Somalië)

Een interactief kookboek speciaal voor opa’s en oma’s, zodat zij samen met hun kleinkinderen al spelenderwijs meer te weten komen over het het leven van vluchtelingen in Somalië. Het boek is opgedeeld in vier verschillende soorten handgetekende pagina’s. Dit zijn de receptenpagina’s met echte ingrediënten die verkrijgbaar zijn in vluchtelingen kampen. De weetjes en doe-tips zoals bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom er eigenlijk vluchtelingen kampen zijn en een persoonlijk verhaal over naar school gaan in een vluchtelingenkamp. Ook zullen we tips meegeven over interessante documentaires, films en exposities die te bezoeken zijn in Nederland en als laatste de puzzelpaginas met kleine spelletjes en knutsel opdrachtjes gelinkt aan Somalië en het leven van vluchtelingen.

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Vooroordelen

Vooroordelen, verwachtingen en associaties … ook jij hebt ze en laat je er wel eens door meeslepen, misschien naar plekken waar je helemaal niet wilt zijn. We willen je op onze website uitnodigen om filmpjes te posten waarin je laat zien hoe dingen niet altijd zijn wat ze lijken te zijn en hoe dit tot conflicten kan leiden. Wij zullen de eerste maken! Door beeld en geluid word je zo losgerukt uit je eigen ‘gedachten-gevangenis’. Dit is een eerste stap om conflicten op te lossen en te vermijden, omdat mensen zo leren de situatie waarin zij en anderen in zitten beter te begrijpen.

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Wandelen in de voetsporen van een vluchteling

Een wandeling in een bekend wandelgebied in Utrecht staat centraal bij “Wandelen in de voetsporen van een vluchteling”. Tijdens deze wandeling worden de deelnemers betrokken in een meeslepend verhaal van een Somalisch gezin dat op de vlucht is geslagen voor dreigend geweld. Op de wandelroute ontvouwt zich een interactief verhaal waarin de deelnemers voor verschillende dilemma’s komen te staan, die een vluchteling tijdens zijn toch tegenkomt. Door zich te verplaatsen in het gezin, kunnen de deelnemers beslissingen nemen en ervoor zorgen dat de vlucht tot een goed einde komt.

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Welke vragen kan ik stellen bij wat ik denk dat waar is?

Welk nieuws krijg ik in Nederland en welk nieuws krijg ik niet ? Is dat wat geen nieuws is dan niet belangrijk? Aan de hand van het Israel – Palestina conflict willen wij bezoekers van het ARK PARK  laten nadenken over deze vragen. We doen dat door onmogelijke vragen te stellen en hen op deze manier te laten ervaren hoe informatie kan vervormen als je het niet direct via de bron ontvangt. Bezoekers zullen verrast worden door onze (inter)actieve benadering en nietsvermoedend worden meegezogen in een lang en slepend conflict, net zoals de meeste mensen die in conflictgebieden wonen.

Onderaan deze pagina kan je je stem uitbrengen.

Stem op jouw favoriete project

  • Kookboek van een vluchteling (Somalië) (39%, 110 Votes)
  • Wandelen in de voetsporen van een vluchteling (27%, 78 Votes)
  • Vooroordelen (24%, 69 Votes)
  • Ik ben genaaid (19%, 55 Votes)
  • Kookboek van een vluchteling (Soedan) (11%, 30 Votes)
  • Welke vragen kan ik stellen bij wat ik denk dat waar is? (9%, 25 Votes)

Total votes: 284

Loading ... Loading ...

Laat een bericht achter

*
* (wordt niet gepubliceerd)