UrMoney

Via UrMoney bieden we een podium aan grote en kleine ontwikkelingsorganisaties en brengen we scholieren, studenten en jong werkenden in aanraking met een thema binnen ontwikkelingssamenwerking. Tijdens iedere bijeenkomst staat één thema centraal. In afgelopen bijeenkomsten hebben onder meer de volgende thema’s centraal gestaan: microkrediet, sociaal ondernemerschap, sport en ontwikkelingssamenwerking, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en innovatie binnen ontwikkelingssamenwerking.

Twee ontwikkelingsorganisaties kunnen hun projecten, programma’s en de effectiviteit ervan tijdens zo’n sessie onder de aandacht brengen. Bezoekers van de bijeenkomsten kunnen zo een mening vormen over ontwikkelingssamenwerking, feedback geven aan de organisaties en een budget van maar liefst 1.000 euro verdelen. Ook krijgen ze hierdoor inzicht in concrete problemen waar ontwikkelingsorganisaties mee kampen in hun werkzaamheden.

Wil je meer informatie krijgen of wil je een UrMoney sessie voor jouw ROC, Universiteit, Hoge School, vereniging of andere organisatie aanvragen? Stuur dan een mail naar info@upact.nl.

De eerstvolgende UrMoney sessie vindt op 6 november plaats op een ROC met als thema sport en ontwikkelingssamenwerking. Eén van de pitchende organisaties is inmiddels bekend, dit is Sport 4 Socialisation.

Partners:

Impulsis | Ministerie van Buitenlandse Zaken

UrMoney SIB-2